Els 5 millors bancs d’imatges gratuïtes

Què és un banc d’imatges

Un banc d’imatges es una pàgina web on s’hi troben recopilades una inmensa quantitat de fotografies per a us personal o públic.
També s’hi troben altres tipus d’arxius com dibuixos o ilustracions.
Cada pàgina té les seves condicions, i algunes demanen citar a l’editor al publicar la fotografia, per agrair la seva feina. D’altres, demanen compartir la menció per xarxes socials.

Com funcionen els bancs d’imatges

Alguns bancs d’imatges t’oblguen a registrar-te per a poder fer les descarregues. A d’altres, sense haver de fer cap registre, limiten el número de descarregues al dia. I n’hi ha que simplement entres i fas la descarrega directament sense estar registrat.

Un cop entres a un banc d’imatges, has d’utilitzar el buscador per a trobar qualsevol tipus d’imatge que vulguis trobar. Igual que quan fas una búsqueda a Google, has de fer servir unes paraules clau, com més detall hi posis millor. (Per exemple, dona rossa amb traje, gat badallant).

Si t’agrada una imatge molt concreta pel seu estil, pots inclus veure totes les fotografies que té aquell autor. També pots veure totes les fotos que tinguin la mateixa etiqueta o temàtica.

Al descarregar la fotografia podràs triar entre diversos tamanys disponibles. Has de tenir en compte si l’hauràs de retallar o la retocaràs molt per a triar el seu tamany i qualitat.

A més tamany i qualitat, més fàcil serà que el resultat final sigui l’òptim però recorda que no tenir imatges optimitzades en tamany i pes afectarà molt negativament al SEO de la teva pàgina web.

Recomanem visitar diversos bancs d’imatges quan hagis de fer una búsqueda concreta, sense limitar-te sempre al mateix. Alguns, actualitzen les seves imatges constantment però d’altres ho fan d’una manera mensual o inclús més puntualment. Algunes de les imatges les trobaràs repetides en diverses plataformes, però no sempre serà així.

5 bancs d’imatges gratuïtes online

Aquí tens el nostre llistat dels que considerem els millors bancs d’imatges gratuïts, sempre parlant de pàgines que ofereixen alta resolució.
No tinguis en compte si ofereixen poques fotografies, si son imatges úniques, mereix la pena donar-li una oportunitat.
De vegades es millor fer la búsqueda directament posant les paraules clau en anglès per a obtenir uns millors resultats.

Pixabay

És un dels bancs d’imatges per exel·lència. Aquí hi podras trobar tan fotografies com vectors e il·lustracions de manera gratuïta.

Unsplash

Ens agrada Unsplash per com d’inspirades son les imatges que ofereix. Opcions úniques i molt personals.

Freepik

En aquest banc d’imatges, a part de fotografies també hi podràs trobar icones gratuites (també tenen opcions de pagament).

Magdeleine

Destacariem el filtre de búsqueda que té aquesta pàgina. Es poden buscar les fotografies inclus pel color que predomina a la imatge. Molt útil quan es busquen fotos similars als colors corporatius d’una marca.

Freeimages

Molta varietat de fotografies per temes (transports, moda…). Té opcions de pagament a part de les gratïtes.

Consells per a utilitzar bancs d’imatges

  • Intenta utilitzar les fotografies e icones d’un mateix fotògraf o seguint un mateix estil. Es important que mantinguis una mateixa linea gràfica i visual.
  • Si no tens coneixements de disseny descarrega només imatges en format .png o .jpg i en diversos tamanys.
  • Crea una carpeta per a tenir de forma organitzada tots els recursos.
  • Si utilitzaràs les imatges a la teva pàgina web recorda de renombrar-les utilitzant les paraules clau corresponents per a potenciar el posicionament a buscadors.
  • Dedica varies hores a descarregar tots els arxius que necessitis per al teu projecte, estaràs més enfocat i tindràs tots els recursos al teu ordinador.
  • Llegeix molt bé les llicències de cada banc d’imatges per a entendre les limitacions que pots tenir.

2 Comments

  • Deserunt consequatur in voluptates quod. Aut cupiditate sequi Sed dolores rerum culpa est. rem repellendus alias veritatis Aperiam ipsum quia aut modi iusto sit. Dolore et quae eum et molestias ut. eos voluptatibus reiciendis sunt eos. enim et ab et eligendi possimus Harum eligendi et vel placeat occaecati natus quia. maxime aperiam consequatur impedit. possimus quis laborum ut. Aliquam voluptatem rem Veniam est quasi hic aut quos.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2022 Created with IMG WEB