Rich Snippets: Què són i com aconseguir-los

Continguts

  • Què són els Rich Snippets?
  • Tipus de rich snippets
  • Com aconseguir Rich Snippets?
  • Rich Snippets destacats: el que tothom vol aconseguir
  • Com es pot aconseguir el Rich Snippet destacat?

Què són els Rich Snippets?

Un snippet és el resum de la descripció d’una pàgina web que apareix als resultats de les búsquedes (SERP) juntament amb la URL. Segurament més d’una vegada, al buscar alguna cosa a Google, entre els resultats has vist descripcions molt cridaneres, amb fotografies o valoracions. Els Rich Snippets són la millor manera de destacar a Google i ens ajudaràn a posicionar millor la nostra pàgina web.

Tècnicament, els Rich Snippets (fragments enriquits en anglès), son fragments de codi HTML amb informació creats per a que el buscador entengui amb més claredat les dades d’una pàgina i classifiqui adequadament el contingut de la web. D’aquesta manera genera un tipus de valor més atractiu, funcional i util, aportant d’aquesta manera un valor i una diferencia extra amb la competencia al moment de fer clic.

Aquesta opció ja porta bastant de temps en marxa, així que segur que has vist algun resultat similar a això:


Quan un usuari realitza una búsqueda, a les SERPs apareixen entre 6 i 10 resultats amb les millor publicacions a nivell SEO. Hi podem veure el link, i un fragment de text que descriu el contingut del lloc web, que anomenem meta description.
Si volem enriquir aquest resultats, i hi fem un treball de millora i hi apareix més informació de la que surt habitualment, és quan podem definir-ho com rich snippet.

Només tenim entre 3 i 15 segons per a conquistar el clic de l’usuari, aixi que si tenim un bon posicionament i hi podem afegir fragments enriquits que li donin un valor especial, tenim més opcions a que l’internauta ens trii a nosaltres.

Tipus de rich snippets

Actualment Google ofereix fins a 30 tipus de formats diferents de Rich Snippets, i segurament la llista anirà creixent amb el temps.
La manera d’aconseguir rich snippets es creant continguts d’alta qualitat i incrustar el codi HTML a la nostra pàgina web, per a que els motors de busqueda puguin mostrar els nostres resultats a la SERP d’una manera més visual. Si no volem tocar codi, també tenim l’opció de fer servir un plugin.

Tenim diferents tipus de rich snippets, els més habituals que s’utilitzen son:

Reviews rating (Opinions). Mostra unes estrelletes amb les valoracions que ens han donat els usuaris. Influeix molt en el nivell de qualitat de la nostra pàgina i en el número de visites.

People (Persones). Ens deixa afegir una foto i algunes altres dades personals de l’autor de l’article, d’aquesta manera es posiciona com a expert en el sector on col·labora.

Products (Productes). Aquest tipus de rich snippet es fa servir especialment en ecommerce ja que deixa afegir una fotografia de producte i la seva informació més caracteristica com pot ser el preu o la disponiblitat.

Recipes (Receptes). Aquesta opció ens ajudarà a destacar informació important per a l’usuari com el temps de cocció, els ingredients que ens calen, el valor nutricional o el nombre de calories que té el plat.

Events (Esdeveniments). Aquí permet incluir informació sobre algun edeveniment. Normalment hi podem veure la localització, l’hora i el dia.

Videos (Videos). Aquesta opció, molt utilitzada ultimament, ofereix una captura de pantalla d’un video extret de Youtube.

Com aconseguir Rich Snippets?

T’expliquem la manera fàcil d’aconseguir-los mitjançant plugins per a WordPress, però si no vols fer servir plugins trobaràs tota la informació a Schema.org.

Els plugins més populars son:
WP Rich Snippets
Schema App Structured Data
All In One Schema.org Rich Snippets

Rich Snippets destacats: el que tothom vol aconseguir

Últimament us hi haureu fixat que al fer una búsqueda a Google, molts cops apareix al primer lloc dels resultats de búsqueda, un recuadre en un tamany força més gran que la resta, se l’anomena Rich Snippet destacat.
D’aquesta forma s’indica de manera més clara y visual, quina és l’entrada que conté la millor informació en relació a la busqueda que fa l’usuari.

Aconseguir apareixer en aquesa posició privilegiada, es un dels grans obejctius dels blogs o pàgines web, ja que s’aconsegueix molta visibilitat i nomero de clics, augmentant la taxa de conversió passant d’impresió a visita. Tot i aixo, els beneficis encara son un tema molt debatut ja que moltes teories diuen que aconseguint rich snippets destacats realment fa perdre clicks ja que l’usuari no surt de Google per tenir la informació que busca.

Altres avantatges dels rich snippets destacats son:

Gran impacte en el lector

Permet resaltar informacions o continguts concrets

Si hi afegim estrelles de valoracions, podem demostrar que el contingut té bones critiques

Cridarem molt més l’atenció que els resultats de la competencia que no ho utilitzin i guanyarem possibilitats en tenir el clic

Com es pot aconseguir el Rich Snippet destacat?

Com passa normalment, Google no ha donat cap directriu sobre com poder apareixer en els seus destacats. De manera que l’unic que podem fer es seguir les recomanacions habituals que fem per a tenir un bon posicionament amb qualsevol tipus de contingut.

2 Comments

  • Quaerat minus molestias dolor. et quae quaerat vitae et saepe. Ex exercitationem velit eos voluptatem et. Similique hic eum architecto vitae voluptatibus. Debitis nisi id ut impedit et perspiciatis. rerum et similique illum. Nostrum sapiente ut ea et. Pariatur odit optio sed est doloremque.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2022 Created with IMG WEB